Fernand Huts over ondernemen

Toen ik mijn eigen groenten- en fruitbedrijf begon, kreeg ik een grote les: een klein bedrijf leiden is veel moeilijker dan één met 10.000 man. Een platte band vervangen bij de camions, de btw-aangifte invullen: ik moest het allemaal zelf doen. Eén van mijn grootste voordelen nu is dat ik weet dat ik niets kan en me met de juiste mensen omring. (...)

Een groot deel van de bevolking is bezig met nine-to-fives en meer verlof. Iemand die ervoor wil gaan, heeft het nu veel gemakkelijker dan vroeger om vooraan in de koers te zitten.

Fernand Huts, CEO van Katoen Natie, geïnterviewd door Katrien Steyaert in K.U.Leuven Campuskrant, 28 januari 2015

Reacties

#119413

traveller

 

100 % juist.

 

#119417

Patiënt X

 

Ik kan er ook over meespreken (1991-2000). Soms moest ik inspringen in de productie, als er 2 of 3 van de 15 werknemers ziek waren. Het was zo al moeilijk genoeg goed personeel te vinden (scholing was niet vereist), en welk bedrijf heeft er 10% meer dan nodig? Tussen de verkoop en aankoop door moest ik ook nog eens afvalwater gaan zuiveren, zodat het kon geloosd worden in oppervlaktewater. In de riool, zoals in het buitenland, dat ging niet, die werd pas 20 jaar later aangelegd. Een milieuvergunning, een rapport van een studiebureau langs hier, een ander aldaar,...het tikt allemaal serieus aan voor kleinere bedrijven. Zo zijn er veel industriële bedrijfjes verdwenen, en nu maar klagen over "ikwilwerk" en racisme...

Iedereen zou trouwens, als pas afgestudeerde, beter onderaan de ladder beginnen. Het werk doen van lagere niveau's in de mate van het mogelijke. Je krijgt meer respect van een ondergeschikte als die weet dat je nog zijn werk hebt gedaan.